Nakon 28 mjeseci održana je skupština povjerilaca Fortune iz Gračanice koja je u stečaju. O stanju u Fortuni smo veći pisali i ranije ( U posjeti radnicama Fortune iz Gračanice ) i borba radnica i radnika ovog preduzeća je primjer radničke borbe i solidarnosti koji nam pokazuje kako se samo zajedno možemo izboriti za svoje ciljeve i radničke interese.

Prema informacijama dobijenih od radnika, na skupštini je izabran odbor povjerilaca i jednoglasno je usvojena odluka o reorganizaciji preduzeća, a ne njegovoj likvidaciji. Sud je potvrdio takvu odluku odbora povjerilaca, iako je stečajni upravnik bio protiv takve odluke. Novi odbor povjerilaca ima i podršku radnika, što je veoma važno i za radnika i za budućnost Fortune, čemu se opet protivio stečajni upravnik, a sud nije uvažio njegovo protivljenje.

Svoj značajan doprinos ovoj radničkoj pobjedi dao je i Sindikat solidarnosti, a pred Fortunom je pronalazak čestitog, sposobnog i poštenog čovjeka koji bi se prihvatio dužnosti rukovođenja preduzećem u korist radnika i samog preduzeća.